5 januari 2010

Dagar som går...

Jag vet!
Dagarna bara rusar iväg och jag följer bara med...

Känner mig lite smått uppgiven faktiskt, det händer ingenting...absolut ingenting.
Har tappat all inspiration, ork och framför allt lust...lust att göra något!
Jag vet inte om det beror på att omgivningen är likadan eller om det beror på att vi har vinter?!
Jag kan vakna på morgonen och känna en enorm lust till världen, hemmet, skapande...men några timmar senare så är den lusten som bortblåst.
Alltså...visst är det jättemysigt att familjen är hemma, det är lov osv...men dygnsrytmerna i den här familjen är helt åt skogen...alla sover mer eller mindre hela dagarna...alla utom jag som precis som vanligt är uppe med tuppen.
När jag sedan har tassat runt här tyst som en mus i några timmar så är jag helt slut!
Jag vill så mycket...gå långpromenader, njuta av skratt i pulkabacken, göra snölyktor i trädgården, få färdigt Matildas rum, jag vill fixa, greja och pyssla!!!
Jag vill måla o få färdigt saker som nu bara står överallt!

Jag tillhör den där gruppen människor som ju mer jag grejar ju mer energi får jag...men att konstant vara den som försöker få igång alla andra...den tar på krafterna.

Jag vet...jag gnäller!

Men jag är trött på att det verkligen inte händer något...ingenting!!!

Ibland känns det som att jag är den som ska göra precis allt...från att se till att vi har värme i huset...jo..så är det för att om jag lägger mig eller försvinner hemifrån några timmar så är elden i pannan död...kylan börjar göra sig påmind härinne = ingen annan har en tanke på att ved måste in i pannan.
Jag ska se till att alla har rena kläder, att det står mat på bordet, att läxor och annat sköts, att rummen städas, att djuren får mat och frisk luft, att vissna blommor hamnar i soporna, att blommor som behöver får vatten....osv...osv.

Jag vet...jag gnäller!
Jag inbillade mig att allt skulle bli bättre...men jag vet inte...det känns inte så.

Nu har jag fått gnälla av mig och troligen så är det inte så bedrövligt som det låter.

Jag hoppar av här nu och tar mig en mugg kaffe, traskar ner i pannrummet för att hålla fart i pannan så att vi inte fryser ihjäl.

Jag önskar alla en underbar dag och...Var rädda om Er därute.

Kram