10 mars 2009

Mmm.. gott.

*JIPPI*Jag lyckades =)
Haha.. så knäpp jag är, men de blev faktiskt över förväntan.
Goda..jättegoda faktiskt.

Så.. av det som göms här



blev det här



som till slut blev detta....



Här kommer receptet...

Tekakor

Ca 20 st

50 g jäst
5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
3 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
Tillagning
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
Låt jäsa i 5 minuter.
Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
Grädda mitt i ugnen i 8 minuter
.

Lycka till med bakandet!

Kram